Dirijor

Ion Oloieru

Născut în satul Cotiujeni, raionul Briceni, Republica Moldova. Absolvent al şcolii de muzică din oraşul Briceni şi a Academiei de Muzică, Teatru şi Arte plastice din Chişinău – specialitatea – dirijor orchestră de muzică populară, instrument de specializare – acordeon.
După absolvire și terminarea stagiului militar, între anii 1985 – 1999 – activează în diverse formaţii artistice din Republica Moldova, ca dirijor al orchestrei de muzică populară „Mugurel” al Casei de Cultură din orașul Briceni dar şi ca profesor de acordeon și de orchestră la şcoala de muzică din oraşul Briceni.
Din 1999 este angajat ca solist-instrumentist în cadrul Orchestrei de Muzică Populară „RAPSOZII BOTOŞANILOR”.
Aici sub îndrumarea maestrului Ioan Cobâlă își perfecționeaza aptitudinile de orchestrator, aranjor și instrumentist profesionist.
Participă la redactarea a două culegeri de folclor „Cânt pe malul Prutului ” și „Melodii demult uitate ” alături de echipa condusă de maestrul Ioan Cobâlă.
De la începutul lunii mai 2021 este numit și dirijor al Orchestrei de Muzică Populară „RAPSOZII BOTOŞANILOR”.
În întreaga sa activitate a concertat alături de mulţi artişti consacraţi în spectacole care au avut loc atât în ţară cât şi peste hotare: Rusia, Serbia, Franţa, Germania, Italia,Olanda, Belgia, Luxemburg, Elveţia, China, Emiratele Arabe Unite, s.a.
Autor a numeroase orchestraţii, prelucrări, dar şi compoziţii proprii în stil folcloric.